Noul puști minune al Braziliei

Gabriel Veron Fonseca de Souza este numele celui mai bun jucător de la Campionatul Mondial U-17,încheiat duminică cu victoria Braziliei în fața Mexicului, scor 2 la 1. Jucătorul deținut de Palmeiras are o poveste de viață foarte interesantă.
Ideea neobișnuită de a îi alege Veron drept cel de-al doilea prenume al lui Gabriel, a venit de la un vecin mare admirator al fostului jucător Juan Sebastian Veron, care a reprezentat Argentina la edițiile 1998, 2002 și 2010 ale Cupei Mondiale. „Am fost numit după fostul mijlocaș argentinian Juan Sebastian”, a spus tânărul brazilian. „A fost ideea vecinului nostru. El și-a dorit întotdeauna un fiu, dar a avut parte doar de trei fete. Așadar, când părinții mei nu au putut decide un al doilea nume pentru mine [în timpul sarcinii] în 2002, vecinul nostru a spus:„ de ce să nu îl numiți Veron? Părinților mei le-a plăcut sugestia și astfel am fost numit Veron. Am văzut câteva clipuri pe Youtube cu el și am văzut că a fost un mare jucător. Suntem diferiți ca poziție înn teren, este și rivalitatea dintre Brazilia și Argentina, dar sper să îi aduc un zâmbet cu evoluțiile mele foarte bune.”
pimkuum9cd9laovwwtxe
Poziția lui Gabriel în teren este de extremă. Jucător de picior drept, a dat randament la mondialul de U-17 în partea dreaptă, dar la club evoluează și în partea stângă.
Tatăl său lucrează într-o fermă din Assu (Rio Grande de Nord), acolo unde are grijă de vite și cai. Atunci când a împlinit 10 ani, tatăl său l-a luat la fermă, dar Gabriel a fost nemulțumit încă din prima zi. Mama sa i-a oferit încrederea de care avea nevoie să se dezvolte în fotbal. Ea a fost cea care zi de zi l-a dus spre terenul de antrenament. A început fotbalul la modesta echipă Santa Cruz de Natal, iar apoi a urmat în 2017 mutarea la Palmeiras. Un transfer ce avea să îl aducă în lumina celor mai importante reflectoare.
În vara lui 2018 a jucat un rol decisiv în victoria echipei sale Palmeiras în fața celor de Real Madrid, în finala Campionatului Mondial al Cluburlori U-17 de la Fuenlabrada, Spania. Pe atunci avea doar 15 ani. A marcat unul din golurile de 4 la 2 și a obținut un elogiu ridicat din partea presei spaniole, fiind declarat și cel mai bun jucător de la Mondialito, dar în același fiind și golgheterul competiției. Imediat Barcelona, Real Madrid, Manchester City și PSG s-au arătat foarte interesante.
Veron01
În această toamnă, la Mondialul U-17, a marcat 3 goluri și a oferit 2 pase de gol fiind decisiv în succesul obținut de Brazilia. Cu trofeul de Golden Boy cucerit, Veron intră într-o companie selectă din care mai fac parte:
1999-  Landan Donovan
2001-  Sinama-Pongolle
2003-  Cesc Fabregas
2005 – Anderson
2007 – Toni Kroos
2009 – Sani Emmanuel
2011 – Julio Gomez
2013 – Kelechi Promise Iheanacho
2015 – Kelechi Nwakali
2017 – Phil Foden
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s