Interviu. „Pasiunea pentru fotbal există la orice nivel valoric”

Cosmin Andrei Nemțanu este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 3. Component al echipei Aerostar Bacău, extrema în vârstă de 24 de ani vorbește despre obiectivele personale, dar și despre oamenii care îl inspiră să progreseze în carieră.

Salut, Cosmin. Cum te-ai descrie ca fotbalist, care este poziția ta de bază pe care evoluezi?

Din jocul meu reiese ca și calitate principala viteza. Sunt un mijlocaș de banda cu o buna condiție fizica și cu execuții bune care sunt favorizate de lovirea mingii cu ambele picioare.

Cât de dificil este nivelul ligii a treia si ce obiectiv aveți în acest sezon?

Nivelul ligii a treia este în creștere fată de anii trecuți, se investesc mai mulți bani și se vede asta prin jucătorii și antrenorii care sunt cooptati la echipele ce se bat la promovare. Ca un ultim exemplu îl avem pe Petre Grigoraș, care a venit la Suceava după ani de antrenorat la nivelul Ligii I.
Ne dorim să promovăm și startul de sezon ne dă speranțe să credem că vom reuși!

Ai jucat contra echipelor de Liga 2. Pe cine vezi favorită la promovare?

Am jucat in anii trecuti contra echipelor de liga 2 de acum însă nu cred ca mai are vreo importantă deoarece loturile celor ce se lupta pentru promovare s-au schimbat semnificativ. Imi place foarte mult ce se intampla la UTA si dacă vor reuși sa își păstreze antrenorul pana la final, cred ca au șanse foarte mari la promovare. Îl am acolo și pe fostul coechipier, Buhaceanu și de asta le tin pumnii in lupta pentru primele doua locuri.

71321380_3238486619525523_2772015456691683328_n

Care consideri că este cel mai bun fotbalist din Liga 1, în acest moment?

Cicîldău îmi place foarte mult și cred că are potențialul necesar să devină un jucător de bază al naționalei mari în cel mai scurt timp.

Ai un stil favorit în care să joci? Ce ai prefera, să joci sub comanda lui Dan Petrescu sau a lui Hagi?

Îmi place să cred că mă pot adapta la ambele stiluri de joc. E clar că stilul domnului Hagi este unul mai pe placul jucătorilor, însă mi-ar plăcea sa mă confrunt cu personalitatea și disciplina tactică a lui Dan Petrescu.

Crezi că se poate califica naționala României la Campionatul European din 2020?

Sunt o fire optimista de fel însă in acest caz cred că avem o misiune foarte grea din cauza faptului că vom juca fără spectatori meciul contra Norvegiei.

71473988_378634516357034_2689246974426742784_n

Cine a fost idolul copilăriei tale? Sau mai bine spus jucătorul pe care l-ai considerat un model în carieră?

Avem onoarea să fim contemporani cu cei doi mari jucatori, Cristiano Ronaldo și Messi, iar clar alegerea ar fi dintre ei.
Ronaldo este idolul și exemplul de urmat pentru mine, datorită ambiției fără măsura de care da dovada, chiar și în prezent la 34 de ani.

Pe cine mizezi în acest an că poate câștiga Liga Campionilor?

Mizez pe o supriză în acest sezon. Îmi place foarte mult Interul lui Conte în acest început de sezon și mi-ar plăcea sa văd o finala Inter – PSG/Dortmund.

Care sunt obiectivele tale personale pe viitor?

Îmi doresc să continui evoluțiile bune din acest început de sezon și să reușim să promovăm cu Aerostarul. Apoi să fac pasul cât mai repede către Liga I și să îmbrac tricoul lui Dinamo, echipa mea de suflet.

 

După 7 etape scurse din Liga 3, Aerostar Bacău este pe primul loc în seria 1, cu 21 de puncte, la 3 puncte distanță de Oțelul.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s