Semifinala cu „o singură poartă”

De 32 de ani așteptau fanii lui Real Madrid ca echipa favorită să câștige din nou trofeul suprem. Pe 1 aprilie 1998, străzile capitalei Spaniei erau arhipline. Toată lumea era agitată încă de la primele ore. Au fost și câteva incidente în centrul Madridului, dar în cele din urmă Estadio Santiago Bernabeu era plin ochi încă de la ora 19:00, ora locală. O arenă nemodernizată, ce avea o capacitate de 85.000 de locuri, aștepta meciul tur contra celor de la Borussia Dortmund, deținătoarea trofeului la acea oră. După finala câștigată pe Olympiastadion din Munchen, 3 la 1, contra lui Juventus, cu un an în urmă, ” Die Schwarzgelben” erau o echipă echilibrată, ce încerca să revină în ultimul act al competiției. Sezonul în campionat fusese ratat de ambele echipe, așa că singura carte importantă pentru ele se juca în dubla din UEFA Champions League.

Atâta pasiune a născut meciul tur, de la Madrid, încât fanii blanco au răsturnat una dintre porțile de pe teren. Susținătorii lui Real Madrid erau cățărați pe gardul de protecție din spatele porții. Gardul a cedat și a rupt în cădere și poarta care era fixată pe acesta. Deoarece nu s-a putut procura rapid o altă poartă, meciul a început cu aproximatix 76 de minute întârziere. Astfel că partida s-a terminat după miezul nopții la Madrid. Campioana Spaniei s-a impus cu doi la zero în fața Campioanei Germaniei.  Fernando Morientes și Karambeu au marcat pentru echipa madrilenă. La returul de la Dortmund, Borussia nu a mai putut întoarce rezultatul. Meciul de pe Westfalenstadion s-a terminat 0 la 0, iar Real Madrid revenea în finala celei mai importante competiții inter-cluburi din Europa. În ultimul act, elevii lui Jupp Heynckes aveau să câștige cu 1 la 0 în fața lui Juventus și să aducă a șaptea coroană la Madrid și primul trofeu în noul design.

De la acea partidă, din urmă cu mai bine de 21 de ani, la fiecare meci de pe Santiago Bernabeu, există o a treia poartă în apropierea stadionului.

1366545845_extras_portadilla_1

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s