The American Dream

Multă lume m-a întrebat cam cât a costat aventura de 30 de zile din America, așa că cel mai simplu era să răspund pentru toți printr-un articol în care să vă arăt și locurile pe care le-am ocupat la fiecare meci în parte. În ultimele șapte luni am început să am și mai mulți prieteni pe pagina mea de Facebook, astfel că mulți nu au știut faptul că eu am mai fost în State și în aprilie 2018. La prima plecare obiectivul principal a fost să îl văd pe Carmelo Anthony, acum „laitmotivul” a fost să merg pe AT&T Stadium pentru a îi vedea pe Dallas Cowboys.

Cum se obține viza? A fost prima întrebare pe care mi-ați adresat-o. E destul de ușor, doar că ai nevoie de patru sau cinci zile în care să umbli. Cel mai important e să urmezi pașii din acest articol scris de Mihai Jurcă: http://www.mihaijurca.ro/viza-sua-cum-se-obtine-viza-de-america-formular-poze-taxa-intervi.

A doua vizită în America mi-am programat-o încă de la începutul lunii iulie, la doar trei luni după ce m-am întors, iar alegerea a fost din nou Texas dar cu o arie mai mare de acoperire, nu doar Houston. Inițial am vrut să stau doar undeva la 20 de zile. Doar că biletele de avion erau mai scumpe cu cât se apropia Crăciunul, astfel că mi-am cumpărat ticketele de avion prin cei de la Delta Airlines pe care am plătit 585 de euro. Am plecat pe 11 decembrie din România și m-am întors pe 10 ianuarie 2019. La dus am mers cu KLM (firma olandeză) și am avut escala la Amsterdam, iar la întors am venit cu AIR France. Escala fiind bineînțeles la Paris. Imediat cum mi-am aflat perioada pentru care o să locuiesc în SUA, m-am uitat și pe evenimentele care aveau loc în Texas în acea perioadă. Având șansa să lucrez la Telekom Sport, postul care transmite NBA în România de aproape un deceniu, am fost la trei din cele șapte meciuri de baschet cu acreditare. Astfel că am avut șansa de a avea locuri excelente în sală, iar pentru asta trebuie să îi mulțumesc doamnei Dudas Miruna și domnului  Vlad Enăchescu.

Evenimentele sportive la care am fost prezent:

Houston Rockets vs Los Angeles Lakers pe 13 decembrie. Când mi-am programat concediul, Carmelo Anthony nu se transferase la Houston, apoi am fost fericit că a ajuns acolo și că o să am șansa de a îl vedea mai mult de un meci, dar în cele din urmă nefolosirea lui din luna noiembrie mi-a lăsat o nemulțumire. Totuși dacă mergi în USA e o mândrie să îl vezi pe Lebron James, iar asta a reprezentat și pentru mine ceva extraordinar. Mai mult ca sigur Lebron va fi la finalul carierei în primii trei cei mai buni baschetbaliști din istorie. La meci am intrat cu acreditarea de la Telekom Sport, dar nu am facut multe poze. Am încercat să mă bucur de meci. O partidă spectaculoasă câștigată în cele din urmă de gazde, datorită unui James Harden fabulos.

 

Houston Rockets vs Utah Jazz.  A fost singurul eveniment la care am mers însoțit. Am mers la meci cu prietena mea Eva, care locuiește chiar în State și am plătit pe un bilet 60 de dolari. Am stat pe rândul doi de la ultimul inel din sală, dar pe centru. O poziție comfortabilă din care să vezi un meci.

img_5628

Houston Rockets vs Washington Wizards. Din 2010 am tot așteptat progresul lui John Wall. Care din păcate nu a mai venit. Asta chiar dacă la nivel de colegiu a impresionat. Puteam să reduc cheltuielile cu aproape 100 de dolari, dacă nu mergeam în seara aceea la meci, dar de ce să nu văd un jucător talentat? Plus că Harden deja începuse perioada fabuloasă de puncte marcate. Am plătit 37 de dolari pe bilet și am stat undeva în colțul arenei. Important de spus e că înainte de meci și în special când antrenorul cere time-out atmosfera este una de sărbătoare, indiferent de scorul partidei.

img_5688

Dallas Cowboys vs Tampa Bay Buccaneers. Când am fost în aprilie am participat la un meci de baseball. De atunci mi-am spus că trebuie să mă întorc pentru a vedea și meciuri de NFL. Asta în condițiile în care sunt fan Dallas Cowboys și mai ales pentru că la fotbal american chiar mă uit la aproape peste 20 de meciuri pe sezon, în timp ce la MLB nu văd decât maxim 2. Nu o să discut despre Dallas ca oraș aici pe blog. Pentru mine e vorba aici pe blogul meu doar despre sport. Stadionul e impresionat. O arenă cu acoperiș retractabil și simți cumva că parcă intri în altă galaxie. Biletul mi l-am cumpărat de pe internet prin NFL, în luna noiembrie și am plătit 135 de dolari. Poziția a fost una bună, iar fanii lui Dallas au creat o atmosferă foarte placută. Cel puțin cei care au stat în sectorul meu. Am fost și puțin norocos pentru că am câștigat un pahar cu atuografele celor mai importanți oameni din linia defensivă a lui Dallas.

 

 

Stadionul este situat la aproape 20 de minute de centrul orașului, așa că a trebuit să mă grăbesc puțin cu plecarea pentru a ajunge la meciul de NHL.

Dallas Stars vs NY Islanders. Admir jocul de hochei, dar nu am fost niciodată un împătimit al sportuilor de iarnă. Totuși dacă eram în oraș am vrut să simt și atmosfera unui meci de NHL. Suporterii celor de la Stars chiar mi s-au părut foarte aproape de echipă. 18 dolari am plătit pe bilet și am stat pe primul rând din ultimul inel al American Airlines Center, lângă niște domni trecuți de 50 de ani, care erau fanii acestei echipe de mai bine de 20 de ani.

 

Houston Rockets vs Oklahoma City Thunder. În aprilie la acest duel l-am văzut pe idolul meu, Carmelo Anthony pe viu. Acum meciul a fost mai disputat. În aprilie Rockets erau deja siguri de locul 1, acum partida avea miză și un feeling special fiind chiar în ziua de Crăciun. Așa cum se știe, americanii au această tradiție de a plasa cinci meciuri de mare calitate chiar pe 25 decembrie. A fost al doilea meci la care am intrat cu acreditare de jurnalist Telekom Sport. Înainte de meci am fost și în rândul fanilor Rockets pentru a încerca să obțin autograful lui James Harden, pentru vărul meu care e mare fan al MVP-ului din NBA, dar a fost imposibil.

 

Houston Rockets vs Boston Celtics. A fost meciul la care am plătit cel mai mult pe bilet. Am avut în gând să îmi cumpăr bilet în locul unde am avut acreditare la meciurile cu Lakers și Thunder, doar că acolo locurile erau de 350 de dolari, așa că mi-am cumpărat un bilet de 170 de dolari undeva la tribună dar în colț. A fost un meci superb, cu acțiuni extraordinare reușite de Harden și Kyrie Irving. * Biletele le-am achiziționat de pe aplicația Flash Seats, pe care o recomand daca mergeți în SUA. O aplicație excelentă pentru a vă cumpăra bilete. Este de mare încredere.

 

Houston Texans vs Jacksonville Jaguars. A fost al doilea meci de NFL la care am mers. Partida nu prea mai avea importanță pentru gazde. Totuși lumea a venit la arenă, iar NRG Stadium e un loc ce merită vizitat dacă te afli în Houston. Chiar dacă meciul a început la 12 ora locală, cu două ore mai devreme deja încep multe evenimente pentru fani în afara arenei. Am și câștigat de acolo o pereche de ochelari de soare, o căciulă și un sandwich gratis. Biletul a costat 100 de dolari și l-am achiziționat deasemnea prin cei de la Flah Seats.

 

San Antonio Spurs vs. Toronto Raptors. A fost un moment de mare fericire pentru mine când NBA a anunțat calendarul și am văzut că întoarcerea lui Kawhi Leonard în AT&T Center se va petrece în perioada în care sunt eu în oraș. A fost fluierat, iar fanii lui Spurs pentru mine au părut cei mai calzi suporteri din Texas prin modul în care își susțin echipa. A fost al treilea și ultimul eveniment la care am avut acreditare de jurnalist. Parcă totuși cei din Houston au oferit locuri mai bune pentru cei din presă.

 

Houston Rockets vs Denver Nuggets. A fost ultimul eveniment sportiv la care am participat. Denver era și încă se află pe primul loc în vest, iar faptul că am fost fanul lor cât timp Carmelo Anthony a jucat în Pepsi Center m-a făcut să merg și la acest meci. Chiar dacă în ultimele zile am suferit din punct de vedere financiar pentru acest ultim meci. Am ales să stau în spatele panoului și să văd și din acel unghi meciul. Biletul a costat 90 de dolari și am reușit să dau și mâna cu toți jucătorii lui Houston înainte de partidă.

 

Recomand tuturor iubitorilor de sporturi americane să meargă în State. Spectacolul din arene chiar merită sacrificiul financiar. Cel puțin o singură dată. Dacă susții echipa oaspete nici măcar nu ai de ce să îți faci griji. Lumea se comportă exemplar, iar nivelul sportivilor este absolut fabulos. Mi-aș dori o reîntoarcere în America în maxim trei ani, dar deocamdată nu mă grăbesc. Probabil va fi ultima din postura de turist, dar deocamdată am în gând alte destinații „cu specific sportiv”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s