Aventura americană(III)

Prezent pe Minute Maid Park

Doar un meci întreg de baseball am văzut până să fiu prezent la meciul dintre Houston Astros și San Diego Padres. Nu știam decât 2 jucatori de pe teren. Carlos Correa de la gazde și Christian Villanueva de la oaspeți. Unul din gândurile când am ajuns la stadion a fost că nu sunt un mare fan al acestui sport. Sunt convins că există în România fani mai mari decât mine care nu au ajuns încă la un meci. Cumva apoi „m-am liniștit” când mi-am amintit că am traversat Oceanul Atlantic „doar să îl văd pe Carmelo Anthony” după 15 ani de susținere. Am început să urmăresc acest sport cât de cât și să îmi placă să cunosc detalii tehnico-tactice din toate sporturile datorită filmului Little Big League (Micul mare antrenor). Film apărut în 1994, dar care prin România a fost difuzat undeva în 2000, atunci când aveam 8 ani. Povestea filmului stă cam așa pentru cine nu l-a văzut: Cand proprietarul echipei de baseball Minessota Twins moare brusc – echipa ii revine prin testament nepotului acestuia – micutul Billy-care este topit dupa acest joc. Copilul – in varsta de 12 ani – stie totul despre acest joc si despre echipa a carui proprietar devine peste noapte. Jucatorii nu il privesc pe micut cu prea mare incredere si incearca sa-l indeparteze- mai ales dupa ce acesta se autodeclara antrenorul echipei. Cu foarte mult tact- dragalasenie si interes- copilul ii determina pe jucatori sa-i acorde respectul cuvenit. După ce am fost pe Minute Maid Park chiar îmi propun să îl revăd.

Cum am ajuns pe Minute Maid Park?

Atunci când mi-am întocmit „planul de vizite” din Houston știam că nu pot vedea un meci de NFL pentru că e pauză competițională și că nu pot vedea meci de NHL deoarece texanii (cei din Houston) nu au echipă în această ligă. Așa că m-am gândit că o să merg la un meci al campionilor de la Astros și poate chiar și la un meci de soccer la Houston Dynamo. Din păcate cei de la Dynamo au avut meci în deplasare în cele 10 zile petrecute de mine acolo, așa că nu am putut să particip decât la baseball pe lângă meciurile de NBA.

Biletul mi l-am achiziționat sâmbătă pe 7 aprilie, pentru partida ce începea duminică de la 13:00. Planul era să stau undeva sus și să plătesc doar 25 de dolari pentru acest meci, dar am stat mai bine pe gânduri și mi-am spus să nu fiu zgârcit atâta timp cât la meciurile de NBA am avut acreditare de jurnalist de la Telekom Sport, locul unde sunt mândru că lucrez pe postul de comentator sportiv. Așa că am plătit 89$ și am stat în sectorul 112, foarte aproape de zona „de luptă”. Imediat după ce mi-am achiziționat biletul am căutat un pub unde să văd Manchester City vs Manchester United. O chelneriță foarte frumoasă nici nu m-a lăsat să plătesc atunci când am plecat spre Toyota Center să îl văd pe Carmelo Anthony. Cam așa arăta acel PUB, în care apropo, am băgat 2 dolari și mi-am selectat 2 melodii pe care să le ascult. Normal că eram singurul care mă uitam la soccer, restul pe baseball, analize de NFL, reluare pe NBA și lacross.

IMG_9405

IMG_9406

Am ajuns la stadion, doar cu un tricou pe care mi-l cumpărasem din Walmart, cu jucătorii importanți ai celor de la Houston Astros. Am mers cu două ore înainte la stadion și am intrat direct la Team Shop, iar de acolo mi-am achiziționat o șapcă NEW ERA ce are însemnele de World Series 2017.

IMG_9490.JPG

Pe pereții din interiorul stadionului au desene cu foștii jucători ai echipei. Acestea fiind de o calitate extraordinară.

Stadionul arată impresionant și ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că la intrarea pe stadion fiecare suporter a primit și un poster uriaș cu campionii din 2017.

IMG_9502

Senzația pe care am avut-o pe parcursul partidei a fost că oamenii sunt foarte mândrii de performanța acestei echipe. Cumva susținerea este mai mare decât cea de la Basket pentru Houston Rockets. În oraș cred că cel puțin dublu vezi mai mulți oameni cu tricouri Astros, decât cei îmbrăcați în echipament cu Rockets. Aici sunt foarte multe momente moarte, așă că vezi foarte des oameni care merg după popcorn, hot-dog sau chipsuri. chiar în timpul jocului. Asta dacă nu cumva vin oamenii cu ghiozdan în spate și îți aduc chiar ei.

De la Team-Shop mi-am cumpărat și o minge de baseball, dar dacă știam că urmează să prind una de la majoretele care aruncă o mulțime de mingi dintr-un jeep… nu aș mai fi dat 15 dolari pe ea :).

Din păcate aici pe blog, nu am voie să postez clipuri așa că o să las unul care o să îl postez zilele următoare direct pe pagina de facebook. Aici o să mai pun câteva poze din timpul jocului, plus poziția reporterului de la FOX îaintea meciului.

După meciul de baseball, terminat cu victoria celor de la Astros, am mers să vizitez și stadionul celor de la Houston Dynamo. Din păcate nu se putea intra, așa că am făcut poze doar de afară. Am fost surprins în mod negativ că lipsea o literă de la arenă, ceea ce m-a dus cu gândul că și pe acolo lipsește atenția.

IMG_9402IMG_9401IMG_9404Cam asta a fost povestea aventurilor mele sportive din Texas. Sper să mai am astfel de experințe și poate data viitoare pe NFL, NHL și de ce nu chiar și soccer. Nu contează dacă masculin sau feminin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s