Aventura americană (II)

Houston – Portland

În mod normal trebuia să încep cu acest meci.  În mod cronologic așa au mers lucrurile. Primul eveniment sportiv la care am fost prezent a fost Houston Rockets – Portland Trail Blazers. A fost la două zile după ce am ajuns în Texas. Drumul din League City, acolo unde am avut cazarea asigurată de amicul meu Daniel, și până în centrul Down Townului a fost superb, în special atunci când a început să se vadă orașul.

IMG_9310.JPGIMG_9309.JPG

Majoritatea drumurilor le-am facut cu Uberul, care dus-întors costa undeva la 65 de dolari. Aproape ajuns în fața la Toyota Center, am început să am emoții. Se apropia momentul primului meu meci de NBA văzut live și nu orice meci, ci al celei mai bune echipe din sezonul regulat de NBA. Cam așa arată Toyota Center de la intrarea unde mi-am ridicat acreditarea de jurnalist:

IMG_9322.JPGIMG_9321.JPG

Pe lângă acestea, undeva în dreapta se află și statuia cu tricoul lui Hakeem Olajuwon, fostul mare jucător al lui Rockets ce a absolvit chiar la Universitatea din Houston.

IMG_9589.JPGIMG_9588.JPG

A urmat ridicarea acreditării în care doamna care se ocupa de asta m-a primit foarte frumos și m-a luat puțin la întrebări de România. (probabil mai auzise de țara noastră, sunt mulți acolo care nu au auzit). La intrarea în sală am început să mă uit pe pereți la propriu, pentru că sunt multe poze cu foștii lor jucători.

Pe lângă tabela unde ți se arată cifrele celor 10 jucători din teren, este și tabela imensă unde vezi reluările după faze, comparații între starurile partidei, iar în pauze sunt video cu jucători care vorbesc sau fac un fel de show-uri. La Rockets este un show cu Capella, numit Call Cop.

Meciul a fost unul echilibrat, decis de un coș al lui Chris Paul în ultimele 3 secunde, pe care o să îl postez direct pe pagină pentru că aici pe blog nu merg postate decât pozele. Meciul m-a dezamăgit doar printr-un singur aspect. Terry Stotts a decis să îl odihnească pe starul echipei: Damian Lillard. Mai târziu Portland și Lillard au dezamăgit în play-off, dar în sezonul regulat au fost o echipă superbă, iar prezența la primul meci de NBA a fost o senzație pe care vă doresc tuturor să o trăiți.

IMG_9337

În partea a treia urmează să vă povestesc despre ce înseamnă participrea la un meci de baseball și câteva poze din orașul Houston.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s