Aventura americană (I)

Nu o să scriu aici decât despre locurile de vizitat de sport. Nu vreau să îmi transform pagina de jurnalist într-unul care prezintă alte obiective de vizitat, decât cele de pe plan sportiv.

 Motivul vacanței în U.S.A.

Este unul simplu pentru cine mă cunoaște. El se numește Carmelo Anthony. Încă din 2003 de când TVR 1 transmitea primul meci din NBA al lui Melo, jucător atunci la Denver Nuggets, am visat să văd un meci din liga nord americană de baschet pe viu și mai ales pe el în acțiune. Dincolo de faptul că acum am avut și posibilitatea financiară față de alți ani de a merge acolo, decizia finală a venit după două întâmplări. Transferul lui Carmelo la OKC și accidentarea lui Chris Bosh. Ce legătură are Bosh în toată această poveste? Fostul jucător de la Toronto Raptors și Miami Heat este accidentat grav, în prezent free agent despre care nu se mai știe nimic. Accidentarea pare să îi fi pus în pericol cariera. Mi-a fost teamă că ceva de genul poate păți și Anthony dacă mai întârzii cu excursia în America, iar asta nu mi-aș fi iertat niciodată să nu îl pot vedea live. E adevărat că m-am temut și că ar putea lipsi la meciul la care merg eu, dar nu a fost așa, am avut șansă. Transferul la OKC m-a motivat cu vacanța. Numele grele alături de care joacă ME7O, Russell Westbrook și Paul George nu sunt de neglijat. Sigur că o sală ca Madison Square Garden trebuie și ea vizitată, dar doar cu Porzingis acolo și bani mai mulți de cheluit în New York, am ales să călătoresc în Texas, iar Houston este un oraș mult mai impresionant de vizitat decât Oklahoma. Cum am urmat toti pașii pentru a merge în America? Mai întâi am făcut poze, la un centru foto pentru a putea să completez formularul online pentru obținerea vizei. Important e să știi cât de cât adresa la care vei locui pentru a le prezenta chiar și la aeroport celor de acolo locația unde vei sta. După ce completezi formularul de viză DS-160, urmează plata la Banca Transilvania (parcă am uitat din decembrie până acum) apoi trebuie să printezi confirmarea finală.  Programarea pentru interviu se poate face atat online cât si telefonic. Nu mai stiu sa vă spun exact cat de rapid te pot chema la interviu, dar e o chestiune de cel mult 2 săptămâni. La interviu e important se spune să ai cât mai multe hârtii. Eu am avut destule, cu dovezi financiare, unde locuiesc, dovadă că am casa mea, asta cumva să le arăți că nu vrei să pleci din România, dar la mn s-a uitat doar pe adeverința de angajat Telekom Sport și m-a întrebat motivul…pe care vi l-am spus și vouă ceva mai sus. A urmat cumpărarea biletului de avion. Acolo unde am ales firma Vola.ro și am făcut o alegere excelentă cu o escală la Paris. Drumul până în Franța a fost undeva aproape de 3 ore, apoi escala din Hexagon a durat 2 ore, iar din Paris până în Houston am stat aproape 10 ore în avion. Biletele au costat fix 35 de milioane de lei vechi.

Nu o să încep cronologic cu evenimetele sportive la care am fost prezent, așa că o să povestesc pe scurt ce a însemnat să îmi văd idolul pe viu.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder

Încă din decembrie visam la ziua aceasta. Îndeplinirea visului a venit pe 7 aprilie 2018 în Toyota Center. M-am obișnuit repede cu fusul orar. Obișnuit să mă culc la ora 3 noaptea din România sau chiar 4 după meciuri de NBA și NFL, am adormit în primele 2 seri la ora locală  21:00. Dimineața dinaintea meciului m-am trezit destul de devreme și deja trepidam de emoție. Cu o oră și jumătate înainte de începerea meciului ai voie să intri în sală. Partida avea startul la 19:30. Eu am ajuns în față la Toyota Center undeva pe la 17:30 și deja erau cozi imense. Asta poate și pentru că era ultimul meci al lui Rockets pe teren propriu în sezonul regulat. În fața sălii era un fel de păpușă conflabilă cu James Harden, dar am fost prea puțin interesat de acest aspect pentru că urma „întâlnirea” cu Melo. La finalul meciului , aproximativ la o oră după încheierea partidei aici a venit și Harden pentru a face poză lângă „imensa sa statuie”, doar că eu am rămas fără baterie la telefon din cauza filmărilor cu Melo și asta m-a obligat doar să îl privesc de la un metru și jumătate distanță pe probabil MVP-ul acestui sezon.

IMG_9430

Fiind jurnalist la Telekom Sport am beneficiat de niște super locuri și mă mândresc cu asta. Datorită faptului că nu transmiteam noi meciul nu am avut drept de intrare la conferința de presă, dar am fost super bine tratat chiar dacă eram doar în vacanță și nu la muncă. Am ales pentru început să merg în zona autogfrafelor. Undeva în colțul sălii. Alegi tu în ce zonă mergi, a gazdelor sau a oaspeților. Jucătorii ies normal la încălzire cu o oră și jumate înainte de meci, iar apoi vin la poze și autogfrafe. Am așteptat să iasă Melo sau măcar Westbrook, dar nu a apucat să iasă decât George ( cu care am filmare, dar aici nu merg postate decât pozele, o să le pun direct pe facebook).

Cu aproximativ jumătate de oră înaintea startului oficial a ieșit și Carmelo pe parchet, dar după ce sesiunea de autografe se încheiase așa că am mers la locul meu rezervat de pe bilet. Senzația pe care am trăit-o fiind  la doi-trei metri distanță de Carmelo Anthony nu poate fi descrisă. V-aș sfătui doar să încercați să vă îndepliniți visul, să vă vedeți idolul și doar așa senzația poate fi percepută.

IMG_9452

Pe parcursul serii m-am tot plimbat prin sală și chiar dacă am stat lângă fani Houston, iar eu eram printre puținii fani OKC, am fost tratat frumos de ei, atât în timpul meciului cât și după. Am dat mâna cu ei, le-am povestit de ce sunt fan OKC și le-am promis că o să țin cu Rockets dacă cei de la OKC vor fi eliminați. Aproape fiecare cetățean american nu ține cont de naționalitatea sau etnia pe care o ai. Atât pe stradă, caât și în sală sunt comunicativi și îi vezi zâmbind, detașându-se de problemele financiare sau familiale. Poate și din acest punct de vedere sunt cu niște decenii deasupra noastră ca națiune.

La final am fost fericit pentru că Thunder au câștigat, iar asta după un prim sfert genial al lui Melo cu 14 puncte marcate ce m-au făcut să mă ridic în picioare și să țip ca un nebun. Cam atât pentru prima parte, urmează să postez și video pe pagina de facebook, iar partea a doua din Aventura Americană urmează săptămâna aceasta cu povești de la Houston-Portland.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s