Real Madrid – Man UTD. Duelul tactic

Înaintea meciului s-a vorbit foarte mult despre ce sisteme de joc vor folosi Zinedine Zidane şi Jose Mourinho. În tabăra spaniolilor părea aproape evident că va fi folosit primul 11 din finala Champions League de la Cardiff, cu o singură schimbare Bale în locul lui Cristiano Ronaldo. De partea cealaltă, la Manchester United erau unele semne de întrebare. Matic sau Carrick, Rashford sau Lindgard şi mai ales 4-3-3 sau 5-3-2 ca în ultimul meci de pregătire contra celor de la Sampdoria. În cele din urmă tehnicianul portughez a ales sistemul cu 5 apărători dar aducând elemente uşor surprinzătoare ca poziţionarea lui Darmian în cei 3 centrali încercând să aducă o mobilitate mai mare defensivei precum poziţionările lui Azpilicueta la Chelsea şi Nacho Monreal la Arsenal, plus transformarea lui Lindgard într-un fundaş lateral.

Un stop cadru ce arată organizarea defensivă a lui Manchester într-un 5-3-2 cu Ander Herrera făcând presing de întâmpinare la purtătorul de balon şi anume Toni Kroos.

asezare defensiva Man UTD

Real Madrid a ales să joace din nou acel 4-3-1-2 în faza de posesie, ceea ce aduce capacitate mare de altera şi alterna jocul, o mare mobilitate în faza de construcţie ccea ce aduce fluiditate şi coerenţă în treimea de teren adversă iar rolul lui Isco nu face „decât” să ofere şi o mai mare flexibilitate pe atacurile poziţionale prin asocieri pe întreg terenul.

faza de constructie Real Madrid

asezare ofensiva Real Madrid

Acest sistem care aduce o mai mare frecvenţă a paselor, aduce cu sine şi spaţii mai mari pentru a găsi zonele intermediare şi zonele libere într-o defensivă. Pe acest stop cadru se poate vedea cum acel 4-3-1-2 devine un 4-3-3 cu Bale în poziţie de vârf iar asta aduce o prospeţime mult mai mare pentru galez care poate prin demarcări să mărească spaţiile liniei defensive, iar de subliniat că Benzema se asociază şi coboară pentru menţinerea posesiei chiar şi fără Cristiano Ronaldo în teren.

Real madrid pozitional.png

Jose Mourinho a încercat un 5-3-2  pe faza defensivă pentru a putea să aibă o aparărare ermetică şi să poată aglomera zona centrală fără să dubleze benzile terenului. Pe faza de tranziţie pozitivă a căutat să îi ofere libertate de mişcare armeanului Mkhitaryan dar momentele de posesie au fost mult prea statice.

organizare Man UTD.png

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s