Spaniolizarea Madridului

Cu al doisprezecelea trofeu al Ligii Campionilor câștigat, și cu performanța de a deveni prima echipă ce își apără trofeul, Real Madrid se pregătește să aibă după mult timp, jumătate din lot format din fotbaliști iberici. Au fost vremuri în capitala Spaniei, în care formația „blanco” avea doar șase sau șapte jucători în tot lotul de douăzeci și cinci de fotbaliști. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, trupa „merengue” a renunțat extrem de ușor la tinerii jucători formați în „La Fabrica”, așa cum este cunoscută academia „galacticilor”. Însă acestea par vremuri de mult apuse.

La Madrid, trofeele câștigate de naționala Spaniei în 2008, 2010 și 2012 au adus bucurie dar la fel de adevărat este că a fost una mai reținută. Cel puțin din punct de vedere al conducătorilor din partea cărora a existat și o mică mâhnire. Succesele „furiei roja” au fost cucerite cu Ramos, Casillas și Xabi Alonso ca factori importanți, dar rivala Barcelona a dat șase titulari în finala din 2010 contra Olandei, iar jocul ibericilor a fost unul care a adus foarte mult aminte de „tiki-taka” Barcelonei. De atunci Realul s-a orientat ceva mai mult către jucătorii din propria pepinieră. Jese, Granero, Carvajal și Morata sunt câteva dintre nume.

La începutul acestui sezon numărul jucătorilor spanioli pare în creștere, iar postul de fundaș stânga pare a fi singura poziție care să nu aibă un spaniol. În poartă rămâne Kiko Casilla, linia de apărători a crescut numărul ibericilor după plecarea lui Pepe și venirea lui Vallejo lângă Nacho și Ramos, postul de fundaș dreapta este sub controlul lui Carvajal, iar în cazul plecării lui Danilo ar mai putea câștiga încă un „naționalist”. Dacă sistemul de joc va rămâne 4-3-3 e greu să vorbim de posibili titulari spanioli în mijloc și în atac, dar soluțiile de pe bancă cu excepția lui Kovacic ar putea fi doar rezerve spaniole. Marcos Llorente, Isco, Dani Ceballos ar fi soluțiile din zona de legătură, în timp ce în atac Lucas Vazquez, Asensio, Morata și Borja Mayoral sunt jucătorii din linia ofensivă. Cu un lot mai iberic ca niciodată și cu destule nume ce au cunoscut „La Fabrica” în diferite circumstanțe, Real Madrid pare să aibă sânge „blanco” mai mult decât în ultimul deceniu.

Sursă: realmadrid.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s